KOVINA

Barve in premazi za kovino

ENERGETIKA

HYDROPOWER WATER & WASTE, THERMAL & WIND POWER

TRANSPORT, STROJEGRADNJA, RUDARSTVO

TRANSPORT, OEM, MINING

NAFTNA INDUSTRIJA

OIL & GAS, PIPELINES, RESERVOIR

LADIJSKI PROGRAM

MARINE PROGRAM

PASIVNA PROTIPOŽARNA ZAŠČITA

PASIVE FIRE PROTECTIVE

Kovine so brez površinske zaščite zelo slabo obstojne, zato je zaščita nujno potrebna.

Najbolj pogost razlog zaščito kovin je korozija. S površinsko zaščito (barvanjem) preprečujemo razpadanje kovinske površine zaradi zunanjih vplivov.

Drug razlog za površinsko obdelavo je zaščita kovin pred ognjem. Kovine so namreč dobri prevodniki toplote, zato se na zvišanih temperaturah zelo hitro deformirajo.

Najbolj razširjen način zaščite kovin je s premazi, saj so stroški izvedbe in vzdrževanja nizki, s tem pa zagotovimo ohranjanje konstrukcijske stabilnosti, lastnosti in videza.

Trajnost protikorozijskih premazov je zelo odvisna od vrste in stopnje očiščenosti površin, in sicer pri izvedbah novih in tudi obnavljanju obstoječih premazov. Pri obnavljanju premazov je priporočljivo natančneje ugotoviti vrsto in stopnjo poškodovanosti površine. Pri predpripravi površine uporabljamo ročno in strojno mehansko čiščenje, suho in mokro peskanje, odmaščevanje, odpraševanje, pranje z vodo pod visokim pritiskom, plamensko čiščenje in kemično čiščenje.

International - poganja nas radovednost.

Blagovna znamka International je vodilna na področju antikorozivnih industrijskih premazov in premazov za ladijski program. International je sinonim za inovacije, sodelovanje, nudi širok spekter proizvodov in je prva izbira še tako zahtevnih strank, ki iščejo odličnost in strokovnost.

Prodajni program zajema premaze za antikorozijsko in protipožarno zaščito, zaščitne in dekorativne premaze za obalne in morske konstrukcije. Izdelki so mednarodno dostopni, podprti s kakovostnim svetovanjem in podporo na terenu po vsem svetu, ki si prizadeva zadovoljiti potrebe naših kupcev danes in v prihodnje.

Stalne raziskave zagotavljajo, da bomo zaradi nenehnega razvoja dobavljali inovativne izdelke in storitve, ki bojo ustrezali najvišjim mednarodnim standardom, hkrati pa bodo dosegli ali presegli regulativne zahteve na vseh področjih poslovanja.

Inšpekcijski nadzor FROSIO

 

V skupini DO-RAL imamo lastnega FROSIO inšpektorja level III. Ponujamo vam celoten paket, začenši z izdelavo inšpekcijskega in preskusnega načrta ter nadaljevanjem z drugo dokumentacijo, ki jo boste morda potrebovali (postopki peskanja in nanašanja premazov). Sledi postopek preskusa in certificiranja, ki se zahteva v vaši specifikaciji. Pripravimo vam tudi končni preskus in poročilo. Vsi pregledi in preskusi se izvajajo v skladu z  mednarodnimi standardi.

Nudimo vam celotno storitev; svetovanje o primernem premazu, tehnično pomoč, preskuse in izdelavo poročil.

Brošura ISO 12944

Brošura M&R Market

Brošura Water and Wastewater

Brošura Referenzbuch

Brošura Protective Coatings presentation